"Her Diş, Kurtarılmak İçin Yeni Bir Şansı Hak Eder!"
Trudent Klinik
Restoratif Diş Tedavisi diş dokularındaki rahatsızlıklar nedeniyle ortaya çıkan bozuklukları teşhis etmeyi ve bunları tedavi ederek dişlerin kaybolan anatomi, fonksiyon ve estetiğini yeniden kazanmayı hedefler.
Restoratif diş tedavisi, gülüş tasarımı (smile design) uygulamalarını kapsayan estetik diş hekimliği uygulamaları ile iç içedir.
İçindekiler
Restoratif diş tedavisi içerisinde pek çok tedavi şekli vardır. Bu tedavilerin hangilerinin uygulanacağı hastanın taleplerine ve genel diş sağlığına göre belirlenir. Bu amaçla kliniğimizde
- Dolgu
- İnley ve Onley restorasyolar
- Lamina vener restorasyonlar
- Fiber post core uygulamaları yapılmaktadır.
Ayrıca, diş renklenmesi tedavisi alanında diş renklenmelerinin tedavisi için canlı ve cansız dişlerde Diş Beyazlatma işlemleri yapılmaktadır.
Dolgu
Çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe, işlevini yerine getirilmesi için yapılan işleme dolgu denir. Hekim dolgu yaparken önce çürümüş diş dokusunu temizler. Sonrasında dolgu malzemesi ile doldurur.
İnley ve Onley Restorasyonlar
Aşırı madde kaybı olan dişlerde kalan diş dokusu yeterli ise ölçü alınarak, ağız dışında, labaratuvarda hazırlanan dolgulara inley ve onley dolgu denir. İkisinin arasındaki fark sadece kapladığı alanın büyüklüğü ile ilgilidir. İnley daha küçük, onley ise daha büyük, dişi kaplayan dolgu için kullanılır.
İnley ve onley; dolgu ile kuron(kaplama) arasında bir çözümdür. Bu tip dolgular iki ayrı seans gerektirir. Seans aralarında klinikte geçici dolgu materyali uygulaması yapılır. Böylelikle hasta laboratuvar aşamasını beklerken çiğneme fonksiyonuna devam edebilir.
Lamina Vener Restorasyonlar
Lamine dişler dişlerin sadece ön yüzlerini kaplayan protetik materyallerdir. Halk arasında yaprak porselen olarak da bilinmektedirler. Yaprak porselen olarak bilinmesinin sebebi genellikle ince oluşlarındandır. İnce bir tabaka olması sayesinde ışığı geçirmesi ve yansıtması doğal dişe çok yakındır. Bu da estetikte büyük rol oynamaktadır.
- Beyazlatma işlemiyle istenilen renge dönüştürülemeyen dişlerde
- Antibiyotik kullanıma bağlı geçmeyen lekelenmelerde
- Şekil ve formundan memnun olmadığımız dişlerde
- Dişler arası boşlukların kapatılmasında
- Ortodontik tedaviyi estetik kaygılar sebebiyle kabul etmemiş hastalarda uygulanabilmektedir.
Lamine tedavisine başlanmadan önce tüm diş rahatsızlıklarının tedavi edilmesi gerekir. Daha sonrasında dişlerin sadece ön yüzleri aşındırılır ve ölçü alınır. Laboratuvar şartlarında hazırlanan laminalar bir sonraki seansta hasta dişlerine yapıştırılır.
Fiber Post Core
Fiber uygulaması, dişlerde meydana gelen madde kaybının çok fazla olduğu ve kalan diş kısmının, tek başına dolgu yapılamayacağı yerlerde uygulanır.
Fiber uygulaması kısaca, dişin her tarafının yok olduğu ve tek parça kaldığı zamanda uygulanan tedavi yöntemidir. Fiber uygulamasına başlanmadan önce, uygulama yapılacak dişe kanal tedavisi yapılır. Varsa hali hazırdaki kanal tedavisi üzerinden devam edilir. Dişin o kısmına post(çubuk,vida) yerleştirilir ve yapılacak olan dolgu bu post(çubuk, vida) üzerine uygulanır.
Fiber post uygulaması diş kayıplarının önleyen bir uygulamadır. Ayrıca köke konulan çubuk sayesinde dişin kırılmalara karşı dirençli olması sağlanır.
Bu uygulama implant gereksinimini ortadan kaldırır. Ayrıca bu uygulama kişilerin dişlerinde eksik olan fonksiyonlarını kazanmalarına ve uzun süre dişlerini kullanmalarına yardımcı olur.
Diş Beyazlatma
Çeşitli sebeplerle renklenmiş dişlere kimyasal ajanlar uygulanması ile dişlerin renginin açılmasına beyazlatma işlemi adı verilmektedir. Diş renginin açılması için estetik amaçla yapılan beyazlatma işlemi diğer alternatiflere kıyasla en koruyucu yöntemdir. Dişin bütünlüğü işlem esnasında bozulmaz. Diş beyazlatma yöntemi ile diş renginiz birkaç ton kadar açılabilir.
Beyazlatma yapılacak kişinin ağız hijyeninin ideal olması ve diş yüzeylerinde leke ve diş taşı oluşumunun olmaması gerekir. İşlem öncesinde beyazlatma uygulanacak dişler muayene edilmeli ve diştaşı temizliği ve dolgu gibi gerekli tedaviler yapılmalıdır.
Kanal Tedavisi Görmüş Dişlere Beyazlatma Yapılır mı?
Kanal tedavisi görmüş, diş rengi değişmiş dişlere beyazlatma yapılabilir. Canlılığını yitirmiş (devital), kanal tedavili dişlere yapılan beyazlatma tedavisi hekim tarafından dişin içerisine yerleştirilen beyazlatıcı ilaçlar uygulanarak yapılır. Bu tip beyazlatma 2-3 seans arası tekrarlanabilir.
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Gülüş estetiği, kişilerin gülüşünün en iyi hale getirilmesini sağlayan bir işlem olar…
Devamını OkuDiş restorasyonu dişin sert dokularındaki çürük ya da farklı sebeplerden kaynaklanan …
Devamını Oku