İmplant, eksik diş tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Hastada bulunan eksik dişler, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan vidalar ile tamamlanır. Daha sonra ise bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. Üstelik bu tedavi diğer sağlam dişlere zarar vermemektedir. Yan tarafta bulunan sağlıklı dişlere herhangi bir zarar verilmez, işlem uygulanmaz. Tedavi sonrasında implant uygulanan diş, kök vazifesi görecektir ve hasta, normal bir şekilde yemek yiyebilir ve konuşabilir. Ancak bunun yanında implant tedavisi 18 yaş üzerinde olan ve gelişimini tamamlayan bireylere uygulanır. Öncesinde ise zaten hastanın tedaviye uygun olup olmadığına dair bir muayene gerçekleştirilir.
İçindekiler
İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant, eksik olan dişlerin yerine konulması amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çenenin içine yerleştirilen vida diş kökü görevini yerine getirmektedir. Doku uyumuna önem verilir ve doku uyumu ne kadar yüksekse tedavi bir o kadar başarılı olacaktır.
İmplant Tedavisi Çeşitleri
İmplant çeşitleri farklı şekillerde bulunabilir ve son dönemde oldukça fazla kişi tarafından yaptırılmaktadır. Ancak en çok bilinen türü vida şeklinde yapılan implanttır. Bununla birlikte implant çeşitleri, uygulanacak alanın yapısına ve dokusuna göre farklılık göstermektedir. Yapılan muayene sonucunda hasta için en uygun yöntem tercih edilecektir. Subperiostal implant, endosseöz implant, transosseöz implant, intramukozal implant, endodontik implant gibi implant çeşitleri bulunmaktadır. Altyapı olarak uygulanan bu işlem kişiden kişiye farklılık göstermektedir.
İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi nasıl yapılır? İmplant tedavisinde, kullanılan aletler ile eksik diş olan kısma yuva açılır. Daha sonra yapay bir kök görevi gören implant yerleştirilir. Yerleştirilen implantın üzerine protez uygulanır ve hasta sağlıklı bir dişe sahip olur. İşlem ortalama bir saat sürmektedir. Hastanın durumuma göre süre değişim gösterebilmektedir.
İmplant Tedavisi Aşamaları
İmplant tedavisi yapılmadan önce hasta, detaylı bir muayeneden geçirilir. Eksik olan kısım ve etrafında bulunan dişler incelenir. Bununla birlikte kişinin ağız yapısı hakkında fikir edinilir. Özellikle röntgen de çekilerek detaylı bir inceleme yapılır. İşlemin en az hatayla nasıl uygulanacağına ve ne tür bir işlem yapılacağına karar verilir. İncelemelerden sonra uzman bir hekim tarafından implant tedavisi uygulanır. İmplant uygulanacak alana ve hastanın diş, ağız yapısına göre işlem ortalama bir saat sürmektedir. Ayrıca kaç dişe implant yapılacağına göre de süre değişim göstermektedir. Ardından kemikle bütünleşme gerçekleşmesi için belirli bir zamanın geçmesi beklenir. Tüm tedaviden sonra hasta, normal hayatına dönebilir.
İmplant tedavisi çene kemiğine yerleştirilir ve bununla birlikte protezle desteklenir. Eğer hastada eksik bir diş varsa uygulanmaktadır. Uzun ömürlü olan implant tedavisi yaşam boyu kullanılabilirken eksik dişlerin de tamamlanmasını sağlar. Diş kökü yerine geçen bu yöntem, hastanın ağız yapısına uygun olacak şekilde yapılır. Sabit ya da hareketli protez kullanımı da mevcuttur. Estetik olacak bir şekilde tedavi gerçekleştirilmektedir. Alt ve üst çene fark etmeksizin hiç olmayan dişlerin kökleri implant sayesinde tedavi edilir. Üzerine uygulanan protez ile de dişler, estetik ve kullanışlı bir hale getirilir.
İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?
İmplant yöntemi eksik olan dişlerin tedavisinde kullanılır ve her yaştan insana uygulanmamaktadır. Tedaviyi yaptırmak isteyen hasta mutlaka 18 yaşını tamamlamış olmalıdır. Çünkü 18 yaşından küçük bireylerin çene yapısı ve yüz gelişimi tamamlanmamıştır. Yalnız yüz gelişimi ve çene yapısı oturmuş hastalar bu yöntemi rahatlıkla tercih edebilmektedir. Hastaya uygulanacak işlem gerçekleştirilmeden önce röntgen ile mutlaka kontrol edilir. Böylelikle implant tedavisi için uygun olup olmadığı tespit edilir. Bunun dışında şeker hastalarının da bu tedaviden önce sağlığı düzene girmiş olmalıdır.
İmplant Diş Fiyatları
İmplant diş fiyatları çeşitlilik göstermektedir. Çok tercih edilen tedavilerden biri olan implant diş fiyatları uygulanan yönteme göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca hastanın ağız ve diş yapısına özel olan bir yöntem tercih edilir. Bu noktada fiyat konusunda farklılıklar söz konusu olacaktır.
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hızla gelişen teknoloji sayesinde tıp alanında kullanılan yöntemlerde ve cihazlarda d…
Devamını Okuİmplant, eksik dişlerin estetik ve sağlık açısından açtığı sorunları gidermek amacı i…
Devamını Oku